ICT-tuki

TYÖAIKA
ma–pe 4,5 tuntia päivässä

TYÖTEHTÄVÄT
ICT-tukena eli informaatioteknologia- ja tietoliikenneasiantuntijanamme autat yhdistyksemme jäseniä ja henkilökuntaa kaikenlaisissa älypuhelimiin, tietokoneisiin ja netin käyttöön liittyvissä pulmissa. Ylläpidät nettisivujamme ja muita ICT-järjestelmiämme sekä vastaat niiden tietoturvasta ja dokumentaatiosta. Saman alan työtoveria aina ei ole.

TOIVOMME SINULTA
Toivomme sinulta sujuvaa suomenkielen taitoa (puhuminen ja kirjoittaminen) sekä lisäksi englannin kielitaitoa tietotekniikan osalta. Työtehtävissä ovat suureksi eduksi auttamishalu, huolellinen perehtyminen uusiin asioihin sekä huolellinen dokumentointi. Teknisemmät ammattitaitotoiveet voit lukea alempaa.

Tarkemmin:

1. Asiakaspalvelua: neuvontaa ja koulutusta

Tehtäväkuvaus: Älypuhelinten ja tietokoneiden (joskus jopa etäohjattavien kodin älylaitteiden) käytön neuvontaa, päivityksiä, asennuksia ja erilaisia ongelmanratkaisutilanteita. Internetin ja erityisesti websivujen käytön opastusta. Henkilökunnan toimistosovellusten sekä viestintä- ja ryhmätyösovellusten käytön tukea (Microsoft Office, Outlook, Teams, LibreOffice, Thunderbird). Tehtäviin kuuluu myös verkkotulostimen ja oheislaitteiden käytön tuki.

Ammattitaitotoive: Sujuva älypuhelimen, tietokoneen ja Internetin käyttö. Tietokoneiden ja mobiililaitteiden sekä niiden sovellusten konfiguroinnit ja tilien luonti nettipalveluihin. Halu ja kyky neuvoa asiakkaita selkeästi ja tarvittaessa ajan kanssa.

2. Työasemien, verkon ja sovellusten ylläpitoa

Tehtäväkuvaus: Pöytäkoneet ja kannettavat on pidettävä käyttökunnossa. Laitteisto on iäkästä, joten työn haastavuus muodostuu käytettävissä olevan laitekannan mahdollisimman järkevästä käytöstä ja käyttäjäkokemuksen parantamisesta. Käyttöjärjestelminä ovat Windows 10 ja Linux. Verkko on osin IPv4 lankaverkko, osin langaton, ja sen hallintaan liittyy laajakaistareitittimen hallinta sekä WLAN-hallinta. Lisäksi verkkoon on liitetty verkkotulostin. Koneiden kiintolevyjä saattaa olla tarve kloonata tai pelastaa niiltä tiedot ulkoista kiintolevytelakkaa käyttäen. Ylläpidät myös pilvipalveluissa olevia tietojärjestelmiämme (ohjeistus löytyy):

Vastaat myös tietoturvasta ja dokumentoinnista.

Ammattitaitotoive: Osaat Windows 10:n ja Linuxin tavanomaisen asennuksen ja konfiguroinnin. Osaat käyttää pilvipalveluita (kuten Google docs tai Microsoft 365) sekä niihin kertakäyttöisiä salasanoja tarjoavia äppejä (kuten esim. Microsoft Authenticator tai Google Authenticator). Osaat kohtuullisesti konfiguroida laajakaistareitittimiä. Perustason tekninen ymmärrys tietoverkoista on eduksi samoin kuin ymmärrys tietoturvan parhaista käytännöistä (Lue vaikkapa: Kyberturvallisuuskeskus).

3. Kotisivujen ylläpitoa

Tehtäväkuvaus: Julkaisujärjestelmän ylläpito sekä sisällön tuotanto. Minimissään tehtävä on sivujen päivittämistä, mutta kiinnostuksestasi ja osaamisestasi riippuen siihen voi kuulua myös muuta: voit tehdä käytettävyystestejä tai lisätä sivujen käytettävyyttä ja sitoutumisia Google Analyticsin ohjaamana. Myös tietoturvan puolella riittää tutustuttavaa.

Ammattitaitotoive: Toivomme sinulta WordPressin peruskäytön tuntemusta tai sen oppimista (vinkki: kokeile WordPress.com -pilvipalvelua).

Pyydämme sopimaan tapaamisesta etukäteen, kiitos.