ICT-tuki

TYÖAIKA
ma–pe 4,5 tuntia päivässä

TYÖTEHTÄVÄT
Autat yhdistyksemme jäseniä ja henkilökuntaa kaikenlaisissa älypuhelimiin, tietokoneisiin ja netin käyttöön liittyvissä pulmissa. Ylläpidät nettisivujamme ja muita ICT-järjestelmiämme sekä vastaat niiden tietoturvasta ja dokumentaatiosta. Saman alan työtoveria aina ei ole. Perehdytys tarjotaan.

TOIVOMME SINULTA
Toivomme sinulta sujuvaa suomenkielen taitoa (puhuminen ja kirjoittaminen) sekä lisäksi englannin kielitaitoa tietotekniikan osalta. Työtehtävissä ovat eduksi auttamishalu, huolellinen perehtyminen uusiin asioihin sekä huolellinen dokumentointi. Teknisemmät ammattitaitotoiveet voit lukea alempaa.

Tarkemmin:

1. Asiakaspalvelua: neuvontaa ja koulutusta

Tehtäväkuvaus: Älypuhelinten ja tietokoneiden käytön neuvontaa, päivityksiä, asennuksia ja erilaisia ongelmanratkaisutilanteita. Internetin ja erityisesti websivujen käytön opastusta. Henkilökunnan toimistosovellusten tuki (Outlook, Teams, Microsoft Office, LibreOffice). Tehtäviin kuuluu myös verkkotulostimen käytön tuki.

Ammattitaitotoive: Sujuva älypuhelimen, tietokoneen ja Internetin käyttö. Tietokoneiden ja mobiililaitteiden sekä niiden sovellusten konfiguroinnit ja tilien luonti nettipalveluihin. Halu ja kyky neuvoa asiakkaita selkeästi ja tarvittaessa ajan kanssa.

2. Työasemien, verkon ja sovellusten ylläpitoa

Tehtäväkuvaus: Pöytäkoneet ja kannettavat on pidettävä käyttökunnossa. Laitteisto on iäkästä, joten työn haastavuus muodostuu käytettävissä olevan laitekannan mahdollisimman järkevästä käytöstä ja käyttäjäkokemuksen parantamisesta. Käyttöjärjestelminä ovat pääosin Windows 10 ja osin Linux, joita aina välillä päivitetään. Verkkomme koostuu 4G-reitittimestä, langattomista tukiasemista (Access Point) sekä lankaverkosta. Ylläpidät myös pilvipalveluissa olevia tietojärjestelmiämme (ohjeistus löytyy):

Lisäksi käytössäsi on valvontaohjelmisto PRTG sekä varmuuskopiointiohjelmisto Veeam Backup for Microsoft 365. Vastaat myös tietoturvasta ja dokumentoinnista. Tehtävät mukautuvat osaamisen ja kiinnostuksen mukaan.

Ammattitaitotoive: Osaat tietokoneiden asennuksen, konfiguroinnin ja päivityksen. Osaat käyttää pilvipalveluita (kuten Google docs tai Microsoft 365) sekä niihin kertakäyttöisiä salasanoja tarjoavia äppejä (kuten esim. Microsoft Authenticator tai Google Authenticator). Osaat kohtuullisesti konfiguroida laajakaistareitittimiä. Perustason tekninen ymmärrys tietoverkoista on eduksi samoin kuin ymmärrys tietoturvan parhaista käytännöistä (Lue vaikkapa: Kyberturvallisuuskeskus).

3. Kotisivujen ylläpitoa

Tehtäväkuvaus: Julkaisujärjestelmän ylläpito sekä sisällön tuotanto. Minimissään tehtävä on sivujen päivittämistä, mutta kiinnostuksestasi ja osaamisestasi riippuen siihen voi kuulua myös sivujen kehittämistä.

Ammattitaitotoive: Toivomme sinulta WordPressin peruskäytön tuntemusta tai sen oppimista (vinkki: kokeile WordPress.com -pilvipalvelua).

Pyydämme sopimaan tapaamisesta etukäteen, kiitos.