ICT-tuki

TYÖAIKA
ma–pe 4,5 tuntia päivässä

TYÖTEHTÄVÄT
ICT-tukena autat yhdistyksemme jäseniä ja henkilökuntaa kaikenlaisissa älypuhelimiin, tietokoneisiin ja netin käyttöön liittyvissä pulmissa. Ylläpidät nettisivujamme ja toimiston ICT-järjestelmiä. Saman alan työtoveria ei ole.

TOIVOMME SINULTA
Toivomme sinulta sujuvaa suomenkielen taitoa (puhuminen ja kirjoittaminen) sekä lisäksi englannin kielitaitoa tietotekniikan osalta. Työtehtävissä ovat suureksi eduksi auttamishalu, huolellinen perehtyminen uusiin asioihin sekä huolellinen dokumentointi.

Tarkemmin:

1. Asiakaspalvelua

Tehtäväkuvaus: Älypuhelinten ja tietokoneiden käytön neuvontaa, päivityksiä, asennuksia, turhien sovellusten poistoja. Erilaisia ongelmanratkaisutilanteita. Internet-opastusta. Asiakkaiden maksullisten tulosteiden noutoa tulostimesta. Henkilökunnan toimistosovellusten sekä viestintä- ja ryhmätyösovellusten käytön tukea.

Ammattitaitotoive: Sujuva älypuhelimen, tietokoneen ja verkkopalveluiden käyttö. Sovellusten asennukset ja poistot. Sovellusten ja mobiililaitteiden konfiguroinnit. Tilien luonti. Abstarktien ICT-käsitteiden hahmotus- ja selityskyky. Halu ja kyky selittää asiat (ja käyttöliittymän eri osasten merkitys) selkeästi ja ajan kanssa.

2. Toimiston työasemien ja verkon ylläpitoa

Tehtäväkuvaus: Toimitiloissa on joukko pöytäkoneita ja kannettavia, jotka on pidettävä käyttökunnossa. Laitteisto on iäkästä, joten työn haastavuus muodostuu käytettävissä olevan laitekannan mahdollisimman järkevästä käytöstä ja käyttäjäkokemuksen parantamisesta. Käyttöjärjestelminä ovat Windows 7/8/10 ja Debian Linux/Linux Mint (XFCE, Mate). Sovelluksista mainittakoon ainakin Microsoft 365 Business Premium, Libreoffice sekä videoneuvottelualustat (kuten Teams, Zoom, Jitsi Meet). Verkko on osin IPv4 lankaverkko, osin langaton, ja sen hallintaan liittyy laajakaistareitittimen hallinta sekä WLAN-hotspottien hallinta. Jos osaat hallinnoida kotisi internet-reititintä, niin pärjäät myös täällä. Lisäksi verkkoon on liitetty verkkotulostin. Tehtäviin kuuluu myös verkkotulostimen ja oheislaitteiden (webcam, mikrofoni, videotykki, …) käytön tuki. Koneiden kiintolevyjä saattaa olla tarve vaihtaa tai pelastaa niiltä tiedot ulkoista kiintolevytelakkaa käyttäen. Työssä perehdyt itsenäisesti Microsoft 365 admin centerin käyttöön ellei se ole jo tuttu. Käytännön haasteita ovat tietoturva (erityisesti tiedon säilyvyys ja saatavuus) sekä dokumentaatio.

Ammattitaitotoive: Windowsin ja Linuxin graafisten työpöytäympäristöjen käyttö- ja konfigurointikyky. Sovellusten asentaminen ja poisto kyseisissä järjestelmissä. Verkkotulostuksen ja kopiokoneen käytön hallinta. Laajakaistareitittimen konfiguroinnin hallinta. Älypuhelinten ja tablettien käytön hyvä hallinta. Videoneuvotteluiden hallitseminen sekä halu tutustua Microsoft 365 hallintaan.

3. Kotisivujen ylläpito ja päivitykset

Tehtäväkuvaus: Julkaisujärjestelmän ylläpito sekä sisällön tuotanto. Minimissään tehtävä kattaa sivujen päivittämistä, mutta kiinnostuksestasi riippuen myös muuta: Google Analyticsin ja Google Search Consolen ohjaamana voit optimoida sivujen käytettävyyttä ja maksimoida sitoutumisia. Tai voit tehdä käytettävyystestejä. Myös tietoturvan puolella riittää tutustuttavaa.

Ammattitaitotoive: Joko kirjallinen, graafinen tai tekninen kiinnostus online-julkaisemiseen.

Pyydämme sopimaan tapaamisesta etukäteen, kiitos.